Συμμετέχοντες

Αλεξάνδρα Τραγάκη

Δημογραφικό πρόβλημα και σύγχρονες λύσεις,Ομιλητές
Καθηγήτρια Οικονομικής Δημογραφίας, Τμήμα Γεωγραφίας, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Η Αλεξάνδρα Τραγάκη είναι καθηγήτρια Οικονομικής Δημογραφίας στο Τμήμα Γεωγραφίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου. Διετέλεσα Πρόεδρος του Τμήματος κατά τη διετία 2015-2017, και Αναπλ. Πρόεδρος από το 2020 έως σήμερα. 

Οι σπουδές της περιλαμβάνουν Πτυχίο Μαθηματικών από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (1992) Masters (1993) and PhD (1997) στην Οικονομική Δημογραφία από το Institut d’Etudes Politiques de Paris (Sciences Po). Έχει τύχει υποτροφίας του ΙΚΥ για μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στο εξωτερικό (1992-1995) και Fulbright Award for Visiting Scholars (2013-14).

Η συνεργασία της με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο ξεκίνησε το 2002 με την εκλογή της ως Λέκτορας. Προηγουμένως είχε εργασθεί ως σύμβουλος στη Μονάδα Οικονομικής Έρευνας και Ανάλυσης του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας (2000-2002) και ως ερευνήτρια στο Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), με ειδίκευση σε θέματα κοινωνικής ασφάλισης (1998-2000). 

Έχει διατελέσει βασικό μέλος της Ελληνικής αντιπροσωπείας στην Επιτροπή Οικονομικής Πολιτικής (Economic Policy Committee) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κατά την περίοδο Δεκ. 2000-Σεπτ. 2002. Έχει συμμετάσχει σε επιτροπές εμπειρογνωμόνων και σε διαφορετικά ερευνητικά προγράμματα. 

Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται οι δημογραφικές εξελίξεις και οι αλληλεπιδράσεις τους με την οικονομία, θέματα οικονομικής πολιτικής με έμφαση στην Κοινωνική Ασφάλιση και την αγορά εργασίας, η μετανάστευση και η στατιστική ανάλυση.

Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on facebook
Facebook