Συμμετέχοντες

Κάτια Λαζαρίδη

Απόβλητα Τροφίμων και Καλές Πρακτικές,Ομιλητές
Καθηγήτρια, Πρόεδρος Τμήματος Γεωγραφίας, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Η Κάτια Λαζαρίδη είναι Καθηγήτρια στη Σχολή Περιβάλλοντος, Γεωγραφίας και Εφαρμοσμένων Οικονομικών του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, στο οποίο σήμερα υπηρετεί ως Πρόεδρος του Τμήματος Γεωγραφίας, ενώ έχει διατελέσει Αναπληρώτρια Πρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Διεθνών Σχέσεων (2016-2020).

Διδάσκει σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο και εργάζεται ερευνητικά στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο σε θέματα διαχείρισης και τεχνολογίας περιβάλλοντος, με έμφαση στη διαχείριση αποβλήτων και την Κυκλική Οικονομία.

Έχει πτυχίο Φυσικής από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (MSc) και Διδακτορικό Δίπλωμα στη Μηχανική Περιβάλλοντος, από το Πανεπιστήμιο του Leeds, UK. Για τις σπουδές της έχει λάβει βραβεία / υποτροφίες από το ΙΚΥ, το Ίδρυμα Μποδοσάκη, το Υπουργείο Εξωτερικών (Πρόγραμμα Υποτροφιών ΝΑΤΟ) και το πρόγραμμα Human Capital and Mobility της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Έχει ευρύ δημοσιευμένο έργο σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια. Έχει υλοποιήσει και υλοποιεί περισσότερα από 50 ανταγωνιστικά ερευνητικά έργα και μελέτες σε θέματα Κυκλικής Οικονομίας, κυρίως στον άξονα της διαχείρισης και επεξεργασίας αποβλήτων, με έμφαση στην την πρόληψη και αξιοποίηση αποβλήτων τροφίμων, τη διαχείριση βιοαποβλήτων, την πρόληψη και προετοιμασία για επαναχρησιμοποίηση ΑΗΗΕ, την ανακύκλωση και τη διευρυμένη ευθύνη παραγωγού, αλλά και σε θέματα βιομηχανικής οικολογίας και περιβαλλοντικών κινδύνων και ασφάλειας. 

Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (2010-2013) και έχει εργαστεί ως σύμβουλος Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε θέματα διαχείρισης αποβλήτων. Είναι μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΙΤΑ).

Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on facebook
Facebook